sterke kvinner og gode forbilder

 • 15.02.2017 kl. 08:08

Det å være et godt forbilde har blitt så voldsomt mye omtalt i det siste at jeg tror det er på tide å dra fram de som er gode forbilder med gode holdninger, framfor å dra de andre ned i søla. Ingen av oss er gode forbilder på alle områder, og det burde folk forstå når vi lever i en tid hvor det daglig påpekes at ingen er perfekte og at alle er gode nok som de er. Likevel pirkes det på- og skrives belærende blogginnlegg til offentlige personer som ikke har bestått på alle områder. Mange av de omtalte offentlige personene har påvirkningskraft i nesten alt de gjør, og dermed er man omtrent dømt til å kunne felles på noen punkter.

Alle kvinnene nedenfor er for meg store inspirasjonskilder og min "go-to-inspo" på Instagram. Jeg følger ingen av de typiske Tumblr-brukerne på Instagram fordi jeg rett og slett ikke ser noen verdi i bilder av louis vuitton-vesker og tilsynelatende perfekte jenter. Det er ikke det jeg inspireres av og det er ikke feilfrie jenter jeg vil se mer av, det er jenter med selvtillit og utstråling som gjør at jeg føler meg bedre i min egen kropp. Og husk at det heller ikke er væremåten deres vi skal etterstrebe. Det er det at de omfavner personligheten sin som de gjør og at de ikke er redde for å være seg selv hundre prosent.

Her er noen av de jeg synes fortjener en plass på lista over sterke kvinner som er gode forbilder med kloke holdninger:


BEATA WALLGREN
@wallgrenbeata som hun heter på Instagram er svensk og selvutnevnt "feminist på heltid". Hun legger ut mange lettkledde bilder og videoer av seg selv i avslappede og hverdagslige settinger for å avseksualisere og avdramatisere kvinnekroppen i sin fulle prakt og for at kvinner selv skal kunne bestemme helt selv når vi vil være sexy og ikke. I tillegg viser hun at hun er stolt av sin egen kropp og får glede av å vise nettopp det.

ULRIKKE FALCH
@ulrikkefalch er kjent for mange fra SKAM, men kanskje også på grunn av sin aktivitet på Instagram. Budskapet med bildene og videoene hun legger ut handler i følge bildebeskrivelsene om å være sterk og at det er oss selv som definerer hva skjønnhet er. Ikke media og samfunnet. Falch er en av de største pådriverne for kjønnslikestilling og motparten til kroppspresset i det norske samfunnet i dag. På grunn av sin rolle i SKAM når hun ut til nesten 600 000 følgere, og de fleste av dem er innenfor målgruppa for de som trenger å høre det hun formidler mest. Det er i tenårene og i løpet av skolegangen man trenger de varmende ordene mest, og det er da man er mest usikker på at ditt beste virkelig er godt nok. En av de største og viktigste årsakene for Falchs suksess i å få fram sitt politiske budskap tror jeg ligger i det at hun ikke framstår som påprakkende og ekstrem i sine synspunkter. Hvis dere ikke allerede gjør det: følg @ulrikkefalch.

ERICA KVAM
@ericakvam har lenge vært topplisteblogger og kan vel betegnes som en rosablogger for mange. Noe ulikt fra andre topplistebloggere legger hun stor vekt på å øke jenters selvfølelse og at vi skal føle oss fin uansett hva. I januar skrev hun dette innlegget som jeg tror både unge og eldre kvinner har godt av å lese. I bloggbransjen er det fortsatt et veldig press på det å framstå som perfekt, og det at noen bloggere beveger seg bort fra den typen absurditeter er så absolutt på høy tid.


MAKEUPMALIN
@makeupmalin er youtuber og bruker sin påvirkningskraft både på YouTube, Instagram og ikke minst Snapchat, for å nå ut til jenter og gutter i alle aldre med sine holdninger. Makeupmalin spiller mye på humor, og har for meg stor underholdningsverdi. Det unike med henne er at hun så absolutt følger det hun selv sier, og snakker ut fra egne erfaringer. Det er så absolutt verdt å følge denne jenta på Snapchat og alle andre plattformer. Der snakker hun om tabubelagte temaer nesten daglig, og jobber for å normalisere dem.

SOPHIE ELISE
@sophieeliseblogg er for meg et stort forbilde. Jeg har lenge vært fascinert av måten hun har kommet seg opp og fram på. Ikke hadde folk forventet at en brun og blond jente fra Nord-Norge med silikon skulle komme med saklige innlegg som påvirker hele Norge til å tenke annerledes. Med tiden har hun også blitt et forbilde for meg, og jeg inspireres mye av det hun skriver, og kan ofte si meg enig i meningene hennes. Jeg kan ikke komme på noen annen som har påvirket så mye og delt så mye av seg selv som hun har gjort. Gjennom bloggen har hun delt sine aller innerste tanker i mange år. Det tror jeg har hjulpet mange. Inkludert meg. I tillegg gjør hun det ingen andre tørr. Hun tar opp kampen mot folk og grupper som er mye større enn henne selv, og både Freia og Mannegruppa Ottar måtte tåle tyn fra Sophie Elises enige blogglesere.

SIRI HUSTVEDT
@sirihustvedt er en av mine nyeste fascinasjoner. Det er ikke lenge siden jeg leste en artikkel om henne og den nye boken hennes som kommer ut til våren. Den boken skal jeg så absolutt lese, det er bra sikkert. Etter jeg har lest boka kommer jeg garantert til å skrive om den og jeg har allerede god tro på at jeg er enig i mye av det Hustvedt skriver. Hun skriver om hvorfor det er slik at fordommer påvirker hvordan kunst oppfattes, om det kollektive kvinnesynet, om fornektelsen av hvor vi kommer fra og om "the self made man". Foreløpig vet jeg ikke all verden om Hustvedt, men jeg har sterke inntrykk av at dama har gode holdninger, svært mye på hjertet og et ønske om å gjøre en forskjell.

Håper dere ble litt inspirert.

ting å gjøre på en søndag

 • 12.02.2017 kl. 09:09

OKEI. Jeg skjønner at søndager ikke er like digg for alle. Og jeg husker så godt da jeg hatet dem selv, så derfor har jeg snekra sammen ei litta liste på hva man kan gjøre for å få tiden til å gå (og kanskje kose seg litt) på en søndag.

 • FINN EN NY SERIE - jada, ikke så veldig originalt forslag, men ikke så alt for dumt heller. Finn en ny serie eller om du har sett "alt" på Netflix, Viaplay og HBO: sjekk ut NRKs nett-TV. Det var jeg jeg oppdaget både SKAM, Unge lovende og Portkode da jeg så de for aller første gang. Det er mye bra på NRK, så om du ikke har gransket utvalget deres fra før av - gjør det nå. Dessuten er alt på NRK nett-TV gratis. Mine serieanbefalinger er Dexter, White Collar, Girls, How to get away with murder, Broen, Homeland og House of cards.
   
 • GÅ UT - ikke så alt for fristende, og jeg skal ikke skryte på meg at jeg gjør det selv hver søndag heller, men noen ganger gjør det godt å få litt luft. Dere vet de dagene man er så slapp og trøtt at man sover skikkelig lenge, men er konstant trøtt gjennom hele dagen? Det er noe dritt, for man klarer jo ikke å holde seg våken for å se på serier heller.

 • YOUTUBE - Hvis du ikke allerede bruker mye tid på YouTube: finn ut hva du synes er gøy å se på. Jeg har ulike perioder hvor jeg ser på alt mulig, men fram til nå har jeg hatt perioder med sminkevideoer, Dr. Pimple Popper-videoer, pranks, vlogs og øyenbrynsvideoer (sånn før og etter-greier vettu). En kjip ting med YouTube er at mange YouTubere ikke oppdaterer så alt for ofte, som for eksempel Makeupmalin. Makeupmalin er jo kjempemorsom, men når du har sett igjennom det meste på kanalen hennes, kan man legge henne til på SnapChat, og der harru en god del snutter fra det siste døgnet. Det samme gjelder mange andre YouTubere. De er flinke til å oppdatere, selv om det ikke alltid kommer på tuba. Mine favvos på YouTube er: MakeupmalinSara K, Dr. Pimple Popper, Whealth by Slaiman, Ownage Pranks, Sam Pepper og Sophie&Joakim.
   
 • TRENE - selv er jeg ikke så hard på trening på søndager. Jeg kan godt trene i ukedagene, for jeg har tid til det, men på søndager vil jeg helst ha en rolig dag uten så alt for mye anstrengelser. Har du dårlig tid i ukedagene vil jeg derimot anbefale deg å trene på søndager. Har du det travelt på mandag kan du da ha god samvittighet fordi du trente dagen før. I tillegg er det ganske digg å kunne dra på trening uten å samkjøre turen på trening med skole, handling og diverse andre ærender. Å kunne dra rett hjem å dusje er undervurdert. Er du i samme situasjon som meg og slutta på treningssenteret i protest? Fortvil ikke. Man kan alltids trene ute. Finn ei trapp, sett på musikk og løp eller hopp opp og ned.kontraster

 • INVITER EN VENN PÅ BESØK - lag pizza, brownies, skru på en film og nyt fridagen maks. Utsett treninga til mandag og chill i stedet. Det er ikke ulovlig selv om samfunnet vil ha det til at du kan trene og ha en rolig dag. For meg kan ikke de to kombineres. Joda. Neida.
   
 • RYDDE OG VASKE - jæævlig kjedelig, I know, men våkner du for en gangs skyld mens det enda er lyst ute, kan du jo bruke dagslyset på å vaske bort alt støvet du ser har lagt seg over alle flater. Strøkent gulv og nyvasket sengetøy er dritdigg, og det å legge seg nydusja i rent sengetøy er det beste som finnes, så du vil ikke angre.

 • TREAT YOSELF :P - ta en spadag. Fyr på med mani og pedi, ansiktsmaske, hårkur og hele pakka. Føl deg som et nytt og bedre menneske på mandag og kjenn på sjalusien fra andre mens du tropper opp på skole eller jobb med amazing glow in ur skin og shiny hair. Fyr løs med en runde selvbruning while ur at it og feel sexy. Okei, nå ble det alt for mye engelsk her. Teit, men prøv å si de tingene på norsk med like mye flow (hehe).
   
 • RYDD I KLESSKAPET - finn gamle skatter, gi det du ikke bruker til Fretex og sett igang med noen DIY-prosjekter hvis du er god på sånt. Eller hvis du ikke er god på det, slik som meg: kjør på med en liten Jenny Skavlan-dag og lat som du har peiling mens du sakte men sikkert ødelegger klesplagg etter klesplagg med dine manglende symaskinkunnskaper. Har du noen fine klær som enda er i brukbar stand og som du ikke vil kvitte deg med gratis, så kan du legge de ut på appen TISE. Jeg har selv lagt ut en del klær der: @isafisa.
 

Isa

19 år. Journalistikkstudent. Stort eksponeringsbehov.

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no