«alt går bra til slutt»

  • 17.02.2017 kl. 21:12

Jeg skjønner ikke hvorfor folk er så voldsomt ømfintlige for virkeligheten. Senest i går fikk jeg nærmest en ørefik gjennom tastaturet fordi jeg ikke innehar evne til å uttrykke meg som trist eller kjærlig på en klissete måte (det er i alle fall hva jeg kaller det) og gir tydelig uttrykk for det. Jeg vet ikke med dere, men jeg tar ikke folk seriøst hvis det blir for mye kliss. Som når noen sier at dårlige ting skjer fordi vi alle har en skjebne, og at vi eksisterer og er den vi er av en grunn. Den eneste åpenbare grunnen til vår egen eksistens er at spermien nådde livmoren, og personligheten vår er et resultat av miljøet vi vokste opp i. Så enkelt som det.

«Alt går bra til slutt», sier folk til stadighet, og jeg kan forstå at folk ser på det som unødvendig for meg å påpeke at det aldeles ikke er slik, men dem om det. For det er jo langt i fra alt som ender godt. Det er ikke pessimisme å understreke at det ikke går bra med alt og alle til slutt, det gjør bare at det er lettere å takle nederlag og urettferdige ting når de faktisk skjer. Jeg tenker at om du har mulighet til å påvirke resultatet så gjør du det, men hvis det ikke er noe du kan gjøre så er det bare å akseptere at det kan gå begge veier. Hvorfor overbevise seg selv om noe annet?

Følgende setning hørte jeg i en serie jeg så på tidligere: «det er meningen at livet blir litt mer dritt og kjedelig når man blir eldre så det ikke er så skuffende å dø». Den setningen synes jeg var ganske så fiffig, for det ligger jo mye i det. En humoristisk måte å tenke på det at vi alle vil forfalle og visne etterhvert. Ikke bare utenpå, men inni. Jeg synes ikke det er så trist, og jeg er ikke redd for å dø. Vi har jo alle bare et liv, og selv om jeg til tider stresser med alt jeg vil gjøre, tror jeg det vil gjøre meg bedre å fokusere på nåtiden enn å drømme om fremtiden.

Jeg tror ikke jeg skal betegne meg selv som pessimist lenger, men realist. For det er jo det jeg er. Jeg mestrer jo ting til stadighet, og vet jo på forhånd at det mest sannsynlig kommer til å gå bra, men jeg forteller også meg selv at det kan hende jeg mislykkes. Det gjør det lettere å feile. Jeg anbefaler alle å bli realister. Livet byr på færre skuffelser når man ikke setter standarden så høyt.


Se bare hvor glad jeg blir for en flaske cola. #realist

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Isa

19 år. Journalistikkstudent. Stort eksponeringsbehov.

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits