UKAS #6

  • 13.02.2017 kl. 23:14

Ukas tanke: Som kjent har tiden kommet for å bytte ut våre trofaste FM-radioer med DAB-radio. Helst DAB+, har jeg skjønt. Hvorfor i all verden har det kommet til dette? Den siste tiden har jeg plutselig blitt en radioentusiast uten like, FM-entusiast som sådan. Som alle andre mennesker har jeg en tendens til å mene mye om ting jeg ikke kan noe om, så den siste uka har jeg lest meg så smått opp på denne radiotvisten. Jeg kan ikke forstå hvorfor vi i Norge ser på slukking av FM-nettet og overgang til DAB-radio, som en klok avgjørelse. I utgangspunktet anser jeg nordmenn å være et relativt fornuftig og klokt folkeslag (sammenliknet med amerikanere for eksempel), men det bør jeg kanskje slutte med. Forståelig er det at radio skal digitaliseres en gang den også, slik som alt annet, men å foreta et slikt skifte på nåværende tidspunkt er uhørt. Hvorfor skal vi kaste over 20 millioner fullt brukbare radioer? Og hvorfor skal et slikt skifte skje såpass raskt at folk ikke har riktig radio i sine ganske så nye biler? Det er sinnsykt at en så voldsom sløsing av ressurser, i form av mange millioner funksjonelle FM-radioer som kastes, ble ansett som en klok avgjørelse. Fordi norske radiokanaler er de første i verden å innføre et slikt idiotisk skifte kan dere se for dere hvor mange DAB-radioer som også vil måtte kastes på grunn av dårlige mottakere og antenner. #LAFMLEVE


Et bilde uten noen som helst form for sammenheng med skiftet fra FM-radio til DAB-radio, vær så god.

Ukas sang: For å være ærlig finner jeg ikke nye favoritter til spillelista hver uke, så det har gått mye i 8Ball av Arif ft. Aon & Hooks denne uka også. MEN: jeg har jo hørt en del på Unge Ferraris nye sang Ashanti, selv om det umiddelbart ikke høres ut som noen kommende favoritt hos meg. Ellers har jeg hørt på mye rolig musikk for å få sove. Den lista tror jeg skal få et eget innlegg, for jeg er hellig overbevist om at nettopp min soveliste er den beste.

Ukas klapp på skuldra: Denne uka har jeg som kjent levert eksamen, og kanskje fortjener jeg en klapp på skuldra for det siden jeg overlevde. Det er forøvrig verdens teiteste ting å si når det gjelder noe sånt. Jeg vil understreke at jeg er rask på å ta selvkritikk på at jeg overdriver med hvor jævlig det er å ikke lykkes med alt her i livet, hvorav skolearbeid kanskje er det minst viktige å lykkes med, tatt i betraktning at livet dreier seg om så mye mer.

Ukas mat: Til tross for smertelige én krone og femti øre på konto denne uka, har jeg hatt en av de bedre matopplevelsene. I løpet av pågående skoleår har jeg nemlig gjort taktiske valg av venner og lagt inn aksjer hos de jeg tror kan komme til nytte og til utsetning når jeg befinner meg i en krisesituasjon. En av disse strategisk valgte vennene mine, Stine, blir denne uka utnevnt som "ukas person" fordi hun spanderte hjemmelaget vegetarburger. Det er altså denne kulinariske opplevelsen som slo havregrøten i kampen om å bli kåret til ukas mat. Burgerne var kjempegode, så vi vil garantert lage det igjen. Ikke spør om oppskrift, for det orker jeg ikke å legge ut (i frykt for å forvandle bloggen til en matblogg, hvilket er det verst tenkelige som kan skje med denne bloggen).


Når bilder av mat er overredigert med diverse filter og særlig svart-hvitt-funksjon, kan du være sikker på at maten i utgangspunktet ikke så særlig delikat ut. Det vil jeg bare så sagt at aldeles ikke var tilfellet i dette bildet.

Ukas gledingz: Jeg gleder meg en god del til vinterferien neste uke så jeg kan dra hjem igjen. Ingen steder er like trygt som Steinkjer nå som jeg har bodd et annet sted. Jeg elsker hjembyen min, til tross for at den er ganske grå og trist. I hvert fall i disse regnværsdager. I vinterferien har jeg planer om å skrive flere meningsinnlegg til bloggen, så det er bare å glede seg.

Ukas serie: På grunn av mine mange fridager som resulterte i langhelg har jeg sett både You me her og Please like me. Ingen av dem er særlig bra. Ikke døm meg for mine nylige valg av serier. Jeg har rett og slett sett alt det beste streamingtjenestene har å by på, og jeg velger derfor det første jeg finner når jeg klikker meg inn på Netflix. Den eneste fellesnevneren i serievalg er at det er originalproduksjoner av Netflix og uten sci-fi og overnaturlige greier eller zombier.

Ukas irritasjonsmoment: Nå var det like før jeg droppet dette siste og aller helligste punktet, men heldigvis strakk hukommelsen til såpass at jeg klarte å huske på en av ukas mest irriterende episoder. Det dreier seg om skoleelever i tenårene. Her om dagen da jeg skulle gå på bussen og ante fred og ingen fare var hele bakerste del av bussen full av elever "i sin beste alder" som satt og ropte og snakket sladder hele veien til byen. Man skulle kanskje tro det ikke gikk an å få en verre morgen, men det skulle altså vise seg å være feil. For i det jeg tok hånda i lomma for å ta opp øretelefonene så jeg skulle slippe å pines gjennom den sakte døden jeg nå sto overfor, kjente jeg at det slett ikke var noen hodetelefoner der. Kommentarer av medfølelse mottas med takk.

Som et resultat av at min alt for verdifulle tid ble brukt på å skrive dette middelmådige innlegget uten hverken bilder og tekst av kvalitet, får jeg ikke sett de to episodene av Innafor som jeg enda ikke har sett. God natt.

 

4 Kommentarer

Hanne Lovise Johnsen

13.02.2017 kl. 23:45
kjempefint bilde av deg, liker innlegget <3

Jeg holder forresten konkurranse på instagrammen min nå, og blir kjeeempeglad hvis du ønsker å melde deg på! God vinnersjanse, 4 vinnere. @hannelovisejo

Victoria

14.02.2017 kl. 00:27
Flott innlegg :)

Dazzy

14.02.2017 kl. 11:44
Fin måte å ta opp uken på!

Stine

14.02.2017 kl. 14:57
takk for at du promotere mæ på bloggen <33

Skriv en ny kommentar

Isa

19 år. Journalistikkstudent. Stort eksponeringsbehov.

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits